Monday, 17 September 2012

I'm think ...

Harapan bukanlah impian,
tetapi sebuah jalan untuk membuat mimpi menjadi kenyataan 



Miss simple

Saturday, 15 September 2012

Terima kasih Allah ,,

Terima kasih,Alhamdulillah ! diatas nikmat keindahan ini...
atas izinmu jua ikatan persahabatan ini masih mampu bertahan 
hingga ke saat ini, walaupun pelbagai dugaan yang aku lalui,.
kau masih di sisi..
memberi kekuatan kpadaku utk melaluiny dengan penuh tabah..
Aku xkuat jika persahabatan ini layu,terkubur tanpa nisanny ... 

Tiada apa yg aku harapkan,dari restumu ya Rabbi diatas 
persahabatan ini..
Sungguh aku tenang & bahagia bersama mereka :)
semoga ikatan & ukhuwah ini membawa
satu makna bagi kami..insyaAllah ! berikan aku kesabaran 
melalui hari yang mendatang bersamany..

#Hanya padaMu kami memohon pertolongan..,AMIN 

Monday, 10 September 2012

1st date wth you ~

Ahamdulillah,almost 2 years xjumpe budak kcik nie,akhirny diberi keizinan Olehny
Amminnn ! hehehe ayat skemany nie :)
Okay thanks dik,spend time together kejap pun jadilah..
hilangkan rindu kateny..
so sweet budak nie,,hew2,raseny ade smethin diff yg laen..Ouhh rupeny..
more to FEMININ larr dye^_^ So happy for you my dear..<3
LUV U ALWAYS



Monday, 6 August 2012

strength -

InsyaAllah,banyak2 berdoa k,jangan cepat give-up..
Ko mesti boleh punye! kwan aku niekan KUAT !!! *hahah* #LINDA

~ Thanks kawan/sahabat/musuh/bantal peluk/tempat membebel/
teman korea/jiran bergosip/tetamu xdiundang/ n teman seperjuangan :)
terima kaseh kerana pernah muncul dalam hidup ini <3


Miss simple

Saturday, 4 August 2012

happy fasting (:


Selamat beriftar utk semua kaum muslimin n muslimat :) !!
15 ramadhan 1433H


Miss Simple! :O

Thursday, 2 August 2012

Wordless !!

It's not easy to be strong when we're weak,
It's not easy to be patient when we're restless,
It's not easy to be happy when we're so depressed
#JustShareIt 


Miss simple ;)

Saturday, 28 July 2012

Come back ~

Assalamualikum guys,anyeong! hurrmm rasa lamny ax meng'updated'kan blogger nie..
jari jemari pun dah naik gatal d'buatny.Agak busy dengan hal keja yg xpernah

akan habes :'(Ape nak d'ceritakan dalam post kali nie..~
Okay,let's start from the top.end june that was I last at unipati concrete..really ! i'm so sad,banyak ilmu yg d'timba,yela dari fresh graduated n now boleh
d'katekan ade exprience dlam account*tunduk tabik sket*,hahah =)
the day,my besties friend Amira Sophia bt suprise,mengadakn dye nie,
siap buat makan2 ajak smue staff..heheh,mcam pangkat besar plak sya nie.:)
thanks syg,thanks alots <3 n dpat present lgi 2.. haeishh..membazir jala ..;)
~ guys,bila kita melangkah masuk ke dunia pekerjaan,mcam ragam yg akan kita tempuhi,
dari sebaik2 manusia n sejahat manusia kita akan lihat.! honestly mmg kena kuat 
mental n fizikal,if ax better duduk rumah jadi fully housewife..=P sorry just kidding
But it's normal lar,company or departmnt mane pun ade mcam nie..
~ alhamdulillah,now already 1month at new company.huh! Ya Allah,dugaan yg engkau berikan sungguh hambamu tak kuat,tabahkan & cekalkan hatiku ya rabbi.amin..




~ setiap insan dimuka bumi ini,diuji dengan pelbagai ujian yg berbeza,jangan pernah pertikaikansetiap ape 1 yg berlaku.yg penting kita tahu menghargai,meniliti,
dan bersyukur di'atas setiap yg terjadi..:)
= Dont compare your life with others,you may not understand with their suffering..


Miss simple only-